Byta djurförsäkring


Går det bra att byta en djurförsäkring från ett försäkringsbolag till ett annat försäkringsbolag?
Vi kan säga som så att förut var det inte lika enkelt som det är idag. Det går jätte bra att byta djurförsäkring om man vill, oavsett om ni har en katt eller en hund. Men det finns några saker som ni ska tänka på.
Först är det bra att veta att en djurförsäkring tecknar man i regel på ett år åt taget, oavsett om ni betalar årsvis, halvårsvis eller varje månad. När datumet för det nya året kommer så förlängs sedan djurförsäkringen i ett år till om ni inte själva säger upp den INNAN detta datum.


ManyPets
5 star

  Manypets


✓ Ingen karens vid byte

✓ Tidigare besvär tillägg

✓ Samma ersättning hela livetFördelar med att byta djurförsäkring


Det kan finnas väldigt många fördelar med att byta djurförsäkring, detta beror ju självklart på vad ni har för djur och vilket nuvarande försäkringsbolag ni har djuret försäkrat hos.
Några fördelar som är vanliga efter man har bytt till en bättre djurförsäkring är


  • Lägre pris
  • Större skydd
  • Tryggare djurförsäkringViktigt att veta

Ni ska ALDRIG säga upp er gamla djurförsäkring INNAN ni har en ny djurförsäkring.Fråga dig först varför du vill byta djurförsäkring


De allra flesta kommer säga att ni är missnöjda med att djurförsäkringen har blivit så dyr. Detta stämmer även i många fall, då vissa djurförsäkringsbolag faktiskt verkar hålla lite högre priser än andra.
Alla djurförsäkringsbolag höjer i stort sett premien på djurförsäkringen varje år, åtminstone när djuret börjar komma upp i ålder. Detta för att ett äldre djur oftare behöver ha veterinärvård och blir då såklart dyrare för försäkringsbolagat att hålla detta djur försäkrat. Men en del försäkringsbolag höjer inte så mycket vilket då är positivt för oss kunder.


Sedan finns det de som är missnöjda på att veterinärvårdsersättningen sänks varje år efter att djuret fyllt en viss ålder. Detta gör inte alla försäkringsbolag som tur är, men en hel del gör fortfarande detta tyvärr. Just detta med att ersättningen ska minska är det många kunder som är ovetandes om, då inte alla kunder sitter och läser igenom 40 sidor med villkor innan de tecknar en djurförsäkring.Hur byter man en djurförsäkring
Det är enkelt, börja med att välja ut en ny djurförsäkring, ni kan läsa om alla djurförsäkringar på vår sida.
När ni har valt ett djurförsäkringsbolag som kommer passa djuret allra bäst så är det dags att titta på när ni kan teckna den nya djurförsäkringen.
I ert gamla försäkringsbrev så står det när er nuvarande djurförsäkring kommer att förnyas. Det är detta datum som ni tecknar er på ett nytt år automatiskt om ni inte säger upp djurförsäkringen innan. Hittar ni inte försäkringsbrevet är det enkelt att bara maila eller ringa det nuvarande försäkringsbolagat och fråga on när datumet är.


Då har ni sedan ett datum, nu är det bara att jämföra de försäkringsbolag ni är intresserade av och sedan bestämma er för en ny. Då tecknar ni en ny djurförsäkring på det nya bolaget det datumet som den gamla slutar gälla.


När ni har er nya djurförsäkring så säger ni upp er gamla.


Då har ni en ny djurförsäkring som förhoppningsvis även är billigare och bättre än den gamla djurförsäkringen.


Frågor och Svar
Om ni har ett gammalt djur och vill byta djurförsäkringsbolag


Det går även det bra hos vissa djurförsäkringsbolag.

Några som erbjuder djurförsäkringar för äldre djur är bland annat dessa:

Manypets


Om ditt djur har en gammal skada eller sjukdom


Det går även bra att byta djurförsäkring för de som har en tidigare skada eller besvär. Men det är inte många försäkringsbolag som erbjuder detta tyvärr. Men en som gör detta är Menypets tidigare "Bought By Many".


De erbjuder ”tidigare besvär” tilläggsförsäkring för just dessa djur. Reglerna för detta är att försäkringen täcker skador och sjukdomar upp till 7000 kronor per år för just denna skada eller sjukdom. Detta gäller för en skada eller sjukdom som har behandlats, medicinerats eller undersökts för under de senaste 2 åren.


Viktigt att veta är att det EJ gäller för besvär som har behandlats för tre månader innan försäkringen börjar gälla.Byta djurförsäkring karens
Många undrar om det gäller en karenstid när man byter djurförsäkringsbolag. Snabbaste svaret är ja och nej. Det beror på vilket djurförsäkringsbolag ni väljer att teckna den nya djurförsäkringen hos. Här är några som inte har karens vid byte av djurförsäkring.