Djurförsäkring hund 

 

Forskadjur.se ska på denna sida hjälpa er att hitta en djurförsäkring för din hund. En hundförsäkring är en viktig del att tänka på så fort man har fått hem sin nya hund. Oavsett om det är en hundvalp eller en äldre hund så behöver ni ha en hundförsäkring.  

Ni kommer på denna sida få den viktigaste informationen som man kan behöva ha för en djurförsäkring till en hund. 

Genom denna sida så ska det vara enkelt och tydligt för er att hitta den djurförsäkring som passar bäst för din hund och dig.  


Vad vi kan göra för dig och din hund


Vi kommer lära er allt som ni behöver veta om hundförsäkringar på denna sida. Då det är viktigt att man redan från tidig ålder på hunden väljer rätt försäkring så försöker vi göra detta val lite lättare för er. Med rätt försäkring menar vi en försäkring som är trygg och säker för er och som inte kommer med tråkiga överraskningar så som sänkta ersättningar och höjda försäkringspremier varje år. 


  • Ni kommer att på denna sida kunna lära er vad en hundförsäkring är! 
  • Ni kan enkelt jämföra hundförsäkringar 
  • Ni får tips om vad ni bör tänka på 
  • Ni kan se vilka som är de bästa djurförsäkringarna för hundar


Vi har även toplistor på de hundförsäkringar som gjort bäst ifrån sig i de tester av djurförsäkringar som vi har gjort, i dessa tester har vi poängdömt olika delar. Utifrån dessa poäng får ni en toplista på de bästa och mest prisvärdaste hundförsäkringar som finns. 


    ManyPets hundförsäkring


✓ 365 dagars självriskperiod

✓ 140 000 i ersättningar

✓ Bästa hundförsäkringen

ManyPets har de bästa hundförsäkringarna på marknaden.

Inga sänkningar av veterinärvårdsbelopp

Inga rasbegränsningar


    Lassie


✓ Inga rasspecifika begränsningar

✓ Upp till 150 000 kr

✓ Ingen åldersgräns

Lassie djurförsäkring är det nyaste försäkringsbolaget som erbjuder försäkringar för både katter och hundar. De erbjuder marknadens högsta veterinärvårdsersättning.

    ICA hundförsäkring


✓ Billigaste

✓ Upp till 60 000 kr

✓ Stort skydd

ICA hundförsäkring har billiga hundförsäkringar men även med ett stort innehåll. 

    Moderna hundförsäkring


✓ Upp till 120 000 kr

✓ Tre bra paket

✓ Alltid i toppen

Moderna hundförsäkring ligger alltid i toppen på sina hundförsäkringar. De har tre väldigt bra hundförsäkringar att välja mellan


Vad är en djurförsäkring hund


Det är helt enkelt en hundförsäkring. Alltså en försäkring som skyddar din hund om den råkar ut för en olycka eller kanske en sjukdom. Oavsett vad din hund råkar ut för så finns det då ett skydd för din hund. Vad som exakt ingår och vad den skyddar för varierar dels på vilket försäkringsbolag ni väljer och vilken storlek ni väljer på er hundförsäkring. 

Vi tycker att det är bättre att välja en större hundförsäkring som verkligen täcker allt som kan hända. Det som ingår i en hundförsäkring är bland annat ett veterinärvårdsförsäkring. Det är den som skyddar för olyckor och sjukdomar. I en veterinärvårdsförsäkring så kan det ingå en hel del andra punkter så som röntgen, medicin, dolda fel, livförsäkring och mycket mer.  

Det finns även flera tilläggsförsäkringar i en hundförsäkring som kan vara bra att ha. Ni kan läsa mer om dessa på denna sida. Hur skaffar man en djurförsäkring för en hund


Det finns nio stycken djurförsäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar. Vissa bolag erbjuder endast 1 försäkring medan de finns andra som kan ha flera olika sorters hundförsäkringsalternativ. Man skaffar enklast en hundförsäkring genom att först jämföra hundförsäkringarna för att sedan välja den som man tycker bäst om. Sedan är det väldigt enkelt att teckna en djurförsäkring för hunden. 


Hur gammal får hunden vara ?


Detta är en sak som skiljer sig markant mellan de olika försäkringsbolagen. Mellan 7 år till 9 år är relativt vanligt att max åldern ligger på för att kunna få teckna en hundförsäkring. Men oroa er inte, det finns försäkringsbolag som inte har någon max ålder på att få teckna en försäkring.  

Många vet tyvärr inte om att de allra flesta försäkringsbolag inte försäkrad de hundar som är för gamla, vilket vi givetvist tycker är riktigt dåligt.


Hur tidigt kan man teckna en hundförsäkring ?


Vanligast bland försäkringsbolagen är att man som tidigast kan teckna en hundförsäkring när valpen blivit 6 veckor gammal. Men det finns även försäkringsbolag som erbjuder redan från att valpen är 4 veckor gammal.  Varför man ska ha en djurförsäkring för hunden ?


Din hund kan råka ut för allvarliga sjukdomar och hemska olyckor. Med en försäkring på hunden så kan ni få hjälp med de kostnader som uppstår vid eventuella veterinärbesök. Dessa besök blir bara dyrare för varje år, så det blir bara viktigare och viktigare att ha en djurförsäkring för din hund. Har man inte en djurförsäkring när olyckan är framme så kan det snabbt bli väldigt dyrt för er som ägare till hunden. Har du istället en hundförsäkring så slipper ni åtminstone tänka på den ekonomiska biten lika mycket. Utan ni kan tänka på det som är viktigt som i detta fall då självkart är hunden själv. Teckna en djurförsäkring för hunden


När ni valt vilket djurförsäkringsbolag ni vill ha er försäkring hos så går ni helt enkelt bara in på deras sida och tecknar en försäkring. Man behöver i regel skriva i dina egna uppgifter som bostadsadress och personnummer. Man behöver även skriva i hundens ålder och vilken ras hunden är av. 

Sedan blir man försäkrad från den dag ni väljer att försäkringen ska börja gälla.

Bästa djurförsäkringen kan ni läsa mer om här


  ManyPets


✓ 365 dagars självriskperiod

✓ 0 kr i fast självrisk

✓ Bästa hundörsäkringen

ManyPets tidigare Bought By Many erbjuder den bästa hundförsäkringen på marknaden.

Inga sänkningar av ersättningar när hunden blir äldre

Hundförsäkring för alla - Inga rasspecifika undantag

Upp till 140 000 kr i veterinärvård


Innehåll i en djurförsäkring för hund Vad man får om man köper en hundförsäkring


Det första som ingår är veterinärvårdsförsäkringen, som är den del i hundförsäkringen som ger er rätt till ersättning vid eventuella sjukdomar och skador som din hund kan få. Detta belopp varierar stort beroende på vilken hundförsäkringen ni väljer och vilket försäkringsbolag ni sedan tecknar försäkringen hos. Beloppen som finns att välja på är i vanligast mellan 30 000 kr per år upp till 140 000 kronor. Vi tycker man ska ha ett så bra skydd som möjligt i denna del av hundförsäkringen. 


Sedan kan det ingå en hel del andra delar i hundförsäkringen, några vanliga av dessa delar kan ni läsa om nedanRehabilitering


Rehabilitering kan ersätta kostnader som uppstår vid en eventuell rehabilitering. Det kan vara att din hund har blivit svårt sjuk eller skadad i en olycka och efter detta behöver en längre rehabiliteringsperiod.

Rehabiliteringen kan vara exempelvis vattentrask eller simning mm. 


Kastrering 


Kastrering kan ingå i vissa försäkringar, men just för kastreringar så brukar det finnas speciella villkor om hur detta och för vad detta gäller, så läs villkoren om detta så att ni vet vad som gäller i just er hundförsäkring. 


Medicin


Medicin är något som man kan få ersättning för, det brukar dock vara mest för receptbelagda recept som er veterinär skrivit ut. Det brukar finnas ett max belopp i hundförsäkringen på medicin. Det beloppet varierar från 3000 kr upp till hela veterinärvårdsbeloppet, beroende på vilken hundförsäkring ni väljer


Avlivning


Avlivning är inget man vill vara med om, men när det gäller djur så är det väldigt vanligt att det tyvärr måste ske när hunden har blivit gammal och inte orkar med längre. Då kan det vara skönt att slippa tänka på ekonomin.


Röntgen 


Röntgen kan ingå i vissa större hundförsäkringar framförallt. Men det finns även en del mindre billigare försäkringar där även röntgen ingår. Röntgen är något som man kan tänkas vilja ha med i sin djurförsäkring och speciellt i sin hundförsäkring. En MR Eller CT röntgen kan bli ganska dyr så då kan det vara bra att vara försäkrad för detta. 


Hund med cancer

 

Får hunden cancer så vill man ju kunna göra allt man kan för den. Har man med strålning och cellgifter i hundförsäkringen så får man ersättning för den kostnad som kan uppstå av detta. Detta ingår oftast i de större hundförsäkringarna.


TilläggsförsäkringarOm man vill ha ett ytterligare skydd i hundförsäkringen så tecknar man tilläggsförsäkring.


Man kan även lägga till så kallade tilläggsförsäkringar i din hundförsäkring. Detta kan vara bra att ha om man kanske vill ha en livförsäkring på hunden, då livförsäkring i regel inte ingår i ditt grundskydd.

I stort sett alla djurförsäkringsbolag erbjuder livförsäkring för hunden.

Dolda fel är även det ett ganska vanligt tillägg man kan välja till utöver sin vanliga försäkring. 


Det finns även specialförsäkringar som är mer till för de som kanske arbetar med hunden eller har den till Jakt.  Det finns bland annat jakthundsförsäkringar, avelsförsäkringar och användarhetsförsäkringar. Mer information om djurförsäkringar för hundar Självrisk

I en hundförsäkring finns det självrisker. Självriskerna består av tre delar, Fast självrisk, rörlig självrisk och en självriskperiod. Vi ska förklara hur varje del fungerar här för er. 

En självrisk är den del av kostnaden som ni själva får stå för vid en eventuell sjukdom eller olycka som gör att ni behöver använda er hundförsäkring. Alla hundförsäkringar har en självrisk och en självriskperiod. 


Den fast självrisken är den del som ni måste betala när ni behöver använda er försäkring. Den fasta självrisken betalas dock endast 1 gång under den självriskperiod som finns. Så säg att självriskperioden är 130 dagar vilket är ganska normalt. Ja då betalar ni bara den fasta självrisken 1 gång under denna period, oavsett hur många besök ni gör hos veterinären. 


Den rörliga delen är en procentsats som även det ska betalas när ni använder försäkringen. Den ligger oftast mellan 15 % till 25 %. Den rörliga delen måste ni alltid betala varje gång ni använder er försäkring, alltså inte endast 1 gång som med den fast delen under självriskperioden. 


Självriskperioden är som sagt den tid som ni endast behöver betala den fasta självrisken en gång. Denna period varierar mellan bolagen från 120 dagar upp till 365 dagar. Man vill ju självklart ha en så lång självriskperiod som möjligt. Karens


Det kan finnas karenser i en hundförsäkring, detta kan exempelvis vara att vissa delar ur hundförsäkringen inte börjar gälla innan en viss tid har gått från den dagen ni tecknade försäkringen. 

En vanlig karenstid är det behöver gå 20 dagar ifrån att ni tecknat djurförsäkringen för er hund innan den börjar gälla. Läs villkoren på din hundförsäkring för att se hur just dina karensvillkor är. 


karens


Reservationer

 

Det finns i de flesta djurförsäkringar för hundar vissa reservationer som försäkringsbolagen använder sig av. Dessa reservationer kan vara att en viss hundras inte får ersättning för vissa skador eller sjukdomar. Det kan vara en hundras som ofta får en sjukdom och då har försäkringsbolagen valt att inte ersätta detta tyvärr. Men som tur är så finns det försäkringsbolag som inte har några rasreservationer. Så läs villkoren noga så att ni inte missar några reservationer i er försäkring. 


reservationer


Rabatter


Rabatter är alltid trevligt och de flesta försäkringsbolag brukar erbjuda någon rabatt första året, en så kallad valprabatt. Den varierar mellan 10 -40 %, vilket gör att försäkringen kan kännas billig första året. Men som vi alltid sagt, en rabatt är bättre än ingen alls. Går det att få den försäkring man vill ha till en rabatt så ska man absolut välja den. 


rabatter


Premiehöjningar


Detta är inget som försäkringsbolagen skriver så mycket om tyvärr utan det kommer oftast som en chock för de hundägare som har en hundförsäkring. Försäkringsbolagen kan höja premien varje år på er hundförsäkring och detta är väldigt vanligt. En hundförsäkring som verkar vara ganska billig kan efter ett par år bli väldigt kostsam tyvärr. Så titta extra mycket på detta då det kan bli en otrevlig överraskning annars för er. 


premiehöjningar


Sänkning av veterinärvårdsbeloppet


Även detta är något som många missar när de tecknar en försäkring. Det är att efter att hunden blivit en viss ålder så sänks veterinärvårdsbeloppet med en summa varje år. Dock finns de alltid ett lägsta belopp som det aldrig kan sänkas under. Men detta är inget bra och det rekommenderar vi er att titta extra mycket på. Bra att veta är att det finns de djurförsäkringsbolag som inte sänker veterinärvårdsbelopp något. 


Vilken är den billigaste djurförsäkringen för en hund 

För att hitta den billigaste hundförsäkringen så behöver vi gå igenom ett par punkter. Vad kostar en hundförsäkring 

Det beror självklart mestadels på vilken storlek ni väljer på just er hundförsäkring, så det är ganska individuellt vad en hundförsäkring kommer kosta för dig. Det beror även på vilken hundras ni har, detta då vissa raser är dyrare att försäkra än andra. Anledningen till detta är att en del hundraser har större risk för sjukdomar och skador. 

Hundens ålder har även det en inverkan på priset i en hundförsäkring. En äldre hund kostar mer att försäkra än vad en hundvalp kostar. Bra att veta är att många försäkringsbolag smyghöjer även försäkringspremien varje år, vissa mer än andra. 

Sedan beror det även på självriskerna som ni har valt eller fått till er djurförsäkring. Det bästa med självriskerna är att ni genom att välja detta själva så kan ni påverka er kostnad ganska mycket själva. Nästan alla djurförsäkringsbolag erbjuder valbara självrisker på ett eller annat sätt.  


    ICA hundförsäkring


✓ Billigaste

✓ Upp till 60 000 kr

✓ Stort skydd

ICA hundförsäkring har billiga hundförsäkringar men även med ett stort innehåll. 


Jämför djurförsäkring hund 

Här kan ni jämföra och hitta den bästa djurförsäkringen som finns för hundar. Bra att tänka på vid jämförelse av hundförsäkring 


Börja med att funderar ut era behov på hundförsäkringen. Ni kanske behöver ha ett så högt veterinärvårdsbelopp som möjligt. Ja då kanske detta är något ni ska titta på först och främst. Alla personer har olika behov så detta kan vara bra att tänka på. Ska ni använda hunden för jakt, då kan det vara bra att välja den hundförsäkring som är bäst på just detta. Jämför så mycket du kan 


Med hjälp av vår sida kan ni enkelt jämföra de viktigaste punkterna i hundförsäkringen. Så jämför speciellt de delar som är viktigast för dig och din hund. Är det priset som är viktigast för er så kanske ni ska välja den hundförsäkring som är den billigast för dig. 


Teckna tidigt


Teckna så tidigt som möjligt i hundens liv.

Största anledningen är att det ofta finns vissa restriktioner som kan uppstå om ni inte har haft hunden försäkrad ifrån en viss ålder. Sedan så kan ni även spara in pengar genom att få rabatter genom valprabatt bland annat. Är du osäker om något


Det är jätte enkelt att ställa frågor till försäkringsbolagen, de allra flesta har även en chat funktion som man snabbt kan få svar på de frågor man har. Det går även bra att ringa kundtjänst om man är osäker på något i försäkringen. 


Jämför ersättningsbelopp

 

Det är viktigt att man verkligen får ut så mycket som möjligt av försäkringen den dagen ni behöver använda den. Då är det bra att veta att man verkligen får ut så mycket som möjligt och att man inte är begränsad av ersättningsbelopp. Det finns gott om hundförsäkringar med bra ersättningar i alla delar av försäkringen. Välj rätt självrisker 


Tänk efter ordentligt innan ni väljer självriskerna i er hundförsäkring. Detta då de styr både din månadspremie och den kostnad som uppstår den dagen ni behöver använda er försäkring. Det är viktigt att man valt en självrisk som man har ekonomi för, så att man verkligen har råda att betala den.  

Vill man ha en så låg premie som möjligt så ska ni välja höga belopp på självriskerna, då får ni en billigare försäkring, men som kostar lite mer när ni måste använda den. Så har man en hnd med en låg skaderisk så kan det vara lönsamt med höga självrisker. 


Lita på omdömen

 

Lite på de kunder som redan har försäkringen och de som tidigare varit kunder. Läs omdömen och jämför efter detta. En bra hundförsäkring har goda omdömen. Det är ju inte heller så konstigt då ett försäkringsbolag som har goda kundomdömen garanterat inte har missnöjda kunder. Vi har kundomdömen ifrån alla försäkringsbolag så det är enkelt för er att jämföra. Vanliga frågor och svarGår det att byta hundförsäkring ?


Det går jätte bra nuförtiden att byta ifrån ett försäkringsbolag till ett annat. Men tänk på att en hundförsäkring gäller i regel i ett år och förnyas automatiskt varje år. Så säg upp den gamla innan den nytecknas igen och glöm inte att försäkra hunden så det inte blir något glapp i tiden.  

Tänk dock på om det finns villkor angående karenser om ni byter djurförsäkringsbolag. Det finns djurförsäkringar som erbjuder fri flytträtt så att ni slipper karenser om ni byter till deras djurförsäkring istället. Vad kostar en hundförsäkring ?


Runt 200 kr till 300 kr i månaden för en normal hundförsäkring. Men det skiljer mycket mellan alla försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar. Det beror till stor del vad ni väljer för storlek i er hundförsäkring och även hur ni väljer självriskerna. 

Man kan oftast välja själv hur självriskerna och väljer man en låg självrisk så blir hundförsäkringen dyrare och tvärtom.

Sedan beror det på dessa punkter

  • Ras
  • Var ni bor
  • Ålder
  • Kön

Som ni ser så är det många faktorer som påverkar vad en hundförsäkring kostar i slutändan.Försäkra gammal hund?


Ja det går bra hos vissa försäkringsbolag. ManyPets har inga ålderskrav på sina hundförsäkringar. De flesta andra försäkringsbolag har en åldergräns på 7-8 år.Kan man försäkra alla hundar?


Man kan försäkra alla hundar, i regel så behöver hunden ha fyllt 4-6 veckor beroende på djurförsäkringsbolag. Många försäkringsbolag använder sig även av rasspecifika begränsningar i villkoren. Så läs alltid villkoren om din hundras innan du tecknar.Kan jag resa med hunden?


Det går bra att resa med hunden och den är även försäkrad i utlandet. I regel så brukar denna försäkring gälla resans första 45 dagar. Så kolla villkoren i din hundförsäkring.