Djurförsäkring katt 

 

Hos Forsakradjur.se får ni hjälp med information om en djurförsäkring för din katt. Tyvärr är det väldigt många katter som inte är försäkrade och vi ber er att försäkra er katt då detta är ett stort skydd för er som kattägare och inte minst för er katt. 

Har ni en kattunge eller en äldre katt så är det lika viktigt att ha en bra kattförsäkring på katten. 

Ni kan hos Forsakradjur.se enkelt läsa om vad en kattförsäkring är och vilket innehåll en kattförsäkring har. 

Vi vill med informationen som vi har skrivit på denna sida lär er mer om kattförsäkringar och hjälpa er hitta en om passar dig och din katt allra bäst. 

Det ska vara enkelt att jämföra kattförsäkringar och hitta den bästa kattförsäkring för dig.

 


Vad kan då vi hjälpa er med? 

Vi har samlat alla den information som finns om kattförsäkringar på denna sida. Detta då det är ytterst viktigt att man har en djurförsäkring för sin katt. Vi tycker att man så tidigt som möjligt i kattens liv skaffar en kattförsäkring för att bygga ett så stort skydd som möjligt för den. Man vill ju kunna hjälpa sin katt oavsett vad den råkar ut för i sitt liv. 

Så vad kan ni hitta hos oss 


  • Ni kan enkelt lära er allt om vad en kattförsäkring är 
  • Jämför djurförsäkring för katt 
  • Hitta den bästa djurförsäkring för en katt 

Massor av tips på vad ni ska tänka på innan ni köper en djurförsäkring till er katt 

Hos oss hittat ni självklart även toplistor på de djurförsäkringar för katter som fått de allra högsta poängen i jämförelserna som vi har gjort av varje försäkringsbolag. Ni kan läsa om den billigaste kattförsäkringen och den som fått allra mest poäng och blivit utsedd till årets bästa djurförsäkring för en katt. 


 ManyPets


✓ Upp till 140 000 kr

✓ 0 kr i fast självrisk

✓ Bästa kattförsäkringen


Upp till 140 000 kr i veterinärvård i kattförsäkringen.

Välj 0 kronor i fast självrisk


    Lassie


✓ Inga rasspecifika begränsningar

✓ Upp till 150 000 kr

✓ Ingen åldersgräns

Lassie djurförsäkring är det nyaste försäkringsbolaget som erbjuder försäkringar för både katter och hundar. De erbjuder marknadens högsta veterinärvårdsersättning.


Vad är en djurförsäkring för en katt 


En djurförsäkring för en katt är även kallat en kattförsäkring som i sin tur är en försäkring som man tecknar på katten för att ni ska kunna få ersättning om din katt råkar ut för en sjukdom eller kanske en olycka. 

Så oavsett vad katten råkar ut för så finns det i regel ett skydd i detta genom en kattförsäkring. Innehållet beror sedan på vilken storlek ni väljer på just er djurförsäkring och vilket försäkringsbolag ni väljer att ha kattförsäkringen hos.  

Det som i regel ingår i en djurförsäkring för en katt är det vanliga grundskyddet som kallas veterinärvårdsförsäkringen. Det är veterinärvårdsförsäkringen som kan ge er ersättning för de olika sjukdomar och skador som er katt kan råka ut för.  

Veterinärvårdsbeloppen brukar vara mellan 30 000 kronor och upp till 140 000 kronor per år. Det ingår sedan även väldigt ofta andra saker så som exempelvis röntgen, medicin, rehabilitering och dolda fel. 

Men som en riktig katt älskare så vill man ju ha ett så stort skydd man kan få för sin katt. Så därför finns det i regel även tilläggsförsäkringar som man kan teckna utöver den vanliga försäkringen. Några vanliga tilläggsförsäkringar är livförsäkring, användbarhetsförsäkring och avelsförsäkring. 

Ni kan läsa mer om innehållet längre ner på sidan. 


Hur hittar man en kattförsäkring 


I Sverige finns det 9 stycken försäkringsbolag som erbjuder en djurförsäkring på en katt. Enklaste sättet att välja en kattförsäkring är att jämföra de olika djurförsäkringarna som finns på för katter och detta gör ni enkelt hos oss här på Forsakradjur.se 

Tänk på att det hos varje försäkringsbolag ofta finns ett flertalet olika kattförsäkringar att välja på. Högsta ålder för att få teckna en kattförsäkring 


Hur gammal din katt får vara för att man ska få möjlighet att teckna en kattförsäkring kan vi säga varierar en hel del mellan alla djurförsäkringsbolag. Många bolag erbjuder kattförsäkring fram till katten fyllt 7 till 8 år. Men det finns även djurförsäkringar som Bought By Many och Svedea som erbjuder kattförsäkringar för äldre katter. 


Hur gammal måste katten vara för att få teckna en kattförsäkring 


Det är samma sak här att det skiljer markant mellan de olika försäkringsbolagen på vilken ålder det krävs på katten för att kunna få teckna en djurförsäkring. Det brukar dock vara så att från att katten fyllt 6 veckor så kan man teckna en kattförsäkring 


Viktigt att ha en djurförsäkring på din katt

 

Tänk på att din katt kan tyvärr ganska enkelt råka ut för både en sjukdom eller olycka så den skadar sig allvarligt. Om detta skulle hända just din katt så är det mindre roligt att stå där utan en kattförsäkring och behöva betala de dyra veterinärvårdskostnaderna som kan uppstå. Men med en djurförsäkring på din katt så är ni delvis skyddade för detta då försäkringen då går in och betalar den största delen. Ni behöver endast betala de självrisker ni har på försäkringen. 

Så för att slippa tänka på den tråkiga ekonomiska delen vid ett veterinärbesök så är det bättre att kunna lägga den energin på det viktiga istället som självklart är våra härliga älskade katter. 


Välj och teckna en kattförsäkring idag 


När man ska teckna eller köpa en kattförsäkring så är det väldigt enkelt när man väl valt vilket försäkringsbolag man ska ha sin djurförsäkring på.  

Man behöver oftast skriva in ägarens personnummer och sedan lite uppgifter om själva katten. De uppgifter är i regel vilken kattras det är på katten och vilken ålder den har. Sedan får man ett kostnadsförslag och är man sedan nöjd med detta så försäkrar man klart. 

Tänk på att det kan finnas karenser hos vissa bolag att exempelvis djurförsäkringen börjar först gälla efter 20 dagar. 

Den bästa djurförsäkringen hittar ni här


    ManyPets kattförsäkring


✓ Upp till 140 000 kr

✓ 0 kr i fast självrisk

✓ Bästa kattförsäkringen

ManyPets tidigare Bought By Many erbjuder de bästa kattförsäkringarna på marknaden.

Sänker inte ersättningar när katten blir äldre

Inte heller några ras begränsningar

Upp till 140 000 kr i veterinärvård för din katt

    Lassie


✓ Inga rasspecifika begränsningar

✓ Upp till 150 000 kr

✓ Ingen åldersgräns

Lassie djurförsäkring är det nyaste försäkringsbolaget som erbjuder försäkringar för både katter och hundar. De erbjuder marknadens högsta veterinärvårdsersättning.

    ICA kattförsäkring


✓ Billigaste

✓ Upp till 60 000 kr

✓ Stort skydd

ICA kattförsäkring är väldigt prisvärda. Lågt pris och stort innehåll. Enkelt att välja kattförsäkring utan krångel.

    Moderna kattförsäkring


✓ 25 % rabatt

✓ Upp till 120 000 kr

✓ Röntgen

Moderna kattförsäkring har många bra kattförsäkringar att välja mellan

Ligger alltid i toppen på kattförsäkringar


Innehåll i en kattförsäkringVad ingår det i en djurförsäkring för en katt


Nu ska vi gå igenom det som ingår i en kattförsäkring, men tänk på att det varierar i innehållet mellan alla olika djur och kattförsäkringar. 

Grundskyddet 

Det är veterinärvårdsförsäkringen. Så grundskyddet i en kattförsäkring är veterinärvårdsförsäkringen och i den kan det sedan ingå olika delar som ni kan läsa mer ingående om på vår sida. Det är grundskyddet som ger er ersättning för de skador och sjukdomar din katt kan få. 

Att tänka på vad gäller veterinärvårdsbeloppet är att det skiljer sig stort beroende på vilken storlek ni väljer på er djurförsäkring på katten, men även vilket försäkringsbolag ni tar. Beloppen varierar allt från 30 000 kronor per år upp till 140 000 kronor som är det högsta belopp man kan få. 

Det finns sedan några andra saker i en kattförsäkring som kan ingå, men som även kan vara en tilläggsförsäkring hos vissa bolag.Cancerbehandling


Skulle katten råka ut för en hemsk cancersjukdom. Då vill man ju kunna göra allt för sin katt coh då är det skönt att veta att man har skydd för dessa behandlingar. Detta ingår dock oftast endast i de större kattförsäkringarna.


Kastrering 


Det är vanligt att man vill eller behöver kastrera sin katt. Detta ingår i en hel del kattförsäkringar men inte i alla. Så läs villkoren ordentligt innan ni tecknar


Röntgen


Röntgen brukar ingå i de större försäkringspaketen, detta är något som de flesta kattägare vill att de ska ha i sin kattförsäkring. Anledningen är ganska självklar då det ofta kan kosta ganska mycket att få sin katt röntgad. Anledningen till en röntgen kan vara många, det kan vara att veterinären vill kolla om det finns någon sjukdom eller att katten har skadat sig illa och man misstänker ett benbrott. 


Avlivning


Avlivning är något som brukar ingå i en kattförsäkring. Detta kan vara skönt att ha då det inte är roligt i denna stund att behöva tänka på pengar och ekonomi.


Medicin


Medicin i en djurförsäkring för en katt kan ingå och då är det i regel ett maxbelopp per år som kan betalas ut. Detta belopp är ofta mellan 3000 kronor per år upp till hela det veterinärvårdsbelopp ni valt. Mediciner är dock oftast endast för veterinärutskrivna recept, vilket kan vara bra att tänka på.  


Rehabilitering


Har din katt skadat sig eller fått en hemsk sjukdom så kan det även vara så att den behöver rehabilitering efter behandlingen. Då finns det även en del som kallas rehabiliteringsförsäkring som kan ingå i vissa djurförsäkringar för katter. 


Tilläggsförsäkringar för katterDet finns ofta goda valmöjligheter för ett större skydd 

Tilläggsförsäkring till din kattförsäkring kan vara ett alternativ om ni vill ha ett utökat och större skydd för din katt. De flesta djurförsäkringsbolagen erbjuder en och annan tilläggsförsäkring. Det kan vara allt ifrån en livförsäkring som ger ersättning om din katt avlider eller behöver avlivas till att man vill ha ett större skydd i en dolda fel tilläggsförsäkring.

 


Livförsäkring katt

En livförsäkring för en katt ersätter om din katt måste avlidas eller avlider. Man kan då få ersättning för marknadsvärdet på katten. Hur stor ersättningen är skiljer ganska mycket mellan de olika försäkringsbolagen.


Bra att veta

Bra att veta är att en livförsäkring inte gäller en katt som springer bort.


Reseförsäkring katt

Reseförsäkring för en katt är en försäkring som gäller under resan med katten. Den kan ge ersättningar för ovanliga sjukdomar som inte annars skulle ge någon ersättning. Det kan vara exotiska sjukdomar osv.

Det går även ofta att få tillbaka ersättning för en avbokad resa som uppstår på grund av att katten blivit skadad eller sjuk.

Man brukar även kunna få ersättning för ett förlorat kattpass.Avelsförsäkring katt

En avelsförsäkring för din katt är en försäkring som kan ge ersättningar för bland annat infertilitetsutredning och kejsarsnitt.

Ofta ingår det ett kejsarsnitt i en vanlig kattförsäkring men med en avelsförsäkring kan det ingår flera.Dolda fel katt

Dolda fel ingår i en del kattförsäkringar, men ofta är detta även en tilläggsförsäkring. Dolda fel försäkring är väldigt vanligt bland kattuppfödare. Då den kan ge ersättning om det uppkommer i ett senare skede att katten haft ett dolt fel.Mer kattförsäkrings informationKattförsäkring självrisk

Alla kattförsäkringar har en del som heter självrisk. Självriskerna är uppdelade i tre delar. Det är först och främst den fasta självrisken. Sedan har man den rörliga självrisken och sist men inte minst självriskperioden. Ni kan läsa mer om detta i texten här nedan då det är viktigt att förstå självriskerna i en kattförsäkring.Självrisk i en djurförsäkring för katter

När man tecknar en djurförsäkring för en katt så finns det något som heter ”självrisk” Det är den del som ni själva måste betala varje gång som ni använder er kattförsäkring. Här ska vi gå igenom vad en självrisk är och hur den fungerar, då detta är viktigt att veta. 

En självrisk i en djurförsäkring för en katt består av tre punkter som ni kan läsa mer fördjupat om här 


Fast självrisk 

Den fasta självrisken är i regel valbar hos de flesta djurförsäkringsbolagen, beloppen man kan välja på varierar från 0 kronor och upp till 5000 kronor. Varför väljer man inte 0 kronor tänker då många, anledningen till det är att ju lägre självrisk ni väljer i er kattförsäkring ju dyrare kommer er försäkring att kosta varje månad. Vilket som blir bäst ekonomiskt för just dig är något ni måste fundera på. Vanligast är att man väljer en självrisk runt 2000 kronor. 


Rörlig självrisk 

Precis som med den fasta så är även den rörliga självrisken i regel valbar hos många djurförsäkringar. Här är det inte ett belopp utan en procentsats. Denna procentsats är oftast mellan 15 % upp till 25 % och det är den procenten som ni själva måste betala om ni använder er kattförsäkring. Så kostar exempelvis kattoperationen 10 000 kronor och ni har en rörlig självrisk på 15 %. Ja då betalar ni 1500 kronor och ditt försäkringsbolag betalar resterande 8500 kronor. 


Självriskperioden 

Det är under denna tid som vanligtvist är runt 130 dagar som ni endast betalar den fasta självrisken 1 gång. Så även om ni behöver åka till veterinären flera gånger under denna tid så betalar ni endast den fasta självrisken 1 gång. Den rörliga självrisken betalas dock varje gång. 

Djurförsäkringsbolagen erbjuder väldigt olika självriskperioder, allt ifrån 120 dagar upp till 365 dagar som exempelvis Bought By Many är ensamma om. Såklart är det bäst att ha en så lång självriskperiod som möjligt. Reservationer för katter


Som i nästan alla försäkringar så finns det ofta även vissa reservationer även i en kattförsäkring. Det kan vara att försäkringsbolaget helt enkelt inte försäkrar din kattras eller att din kattras får restriktioner i kattförsäkringen.

Som tur är så finns det även djurförsäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring för alla raser.

 


Bra att veta om djurförsäkring för katterKarens i en kattförsäkring


Ofta när man tecknar en ny djurförsäkring för sin katt så kommer den med karensdagar. Det menas att din katt inte är försäkrad för sjukdomar de första 20 dagarna. Det finns även kattförsäkringar som inte har någon karens, speciellt om ni byter försäkringsbolag.

Olycksfall ingår i regel utan karens.Premiehöjningar kattförsäkring


Detta är ett tråkigt ämne, men ett som det pratas mer och mer om. Det är just premiehöjningar när katten blir äldre. Då höjer försäkringsbolagen din premiekostnad varje år. Vissa försäkringsbolag höjer mer än andra, så det kan vara lönsamt att titta på detta innan ni tecknar en kattförsäkring.Kattförsäkring Rabatter


Ofta kan man få en kattunge rabatt första året när man tecknar en kattförsäkring. Den kan vara allt från 10 % upp till 40 %. 

Men stirra er inte blinda på den högsta rabatten utan titta mer på vad kattförsäkringen kommer att kosta er efter denna period.

Hittar ni dock en prisvärd kattförsäkring med en bra rabatt, ja då är det bättre med en rabatt än ingen alls.Sänkning av ersättningar


Flera försäkringsbolag sänker ersättningar i din kattförsäkring när katten blir äldre. Detta är ju då väldigt tråkigt, speciellt om man inte tänkte på detta från början. Men det som är bra är att detta inte uppskattas av kunderna och det verkar som fler och fler försäkringsbolag börjar ta bort detta med sänkningar. Så kolla hur din djurförsäkring gör.Den billigaste djurförsäkringen för en katt    ICA kattförsäkring


✓ Billigaste

✓ Upp till 60 000 kr

✓ Stort skydd

ICA kattförsäkring är den billigaste kattförsäkringen. För en låg månadskostnad får ni ett fullgott försäkringsskydd för er katt


Vad kostar en kattförsäkring 


Det är svårt att säga vad just din kattförsäkring kommer att kosta, men en normal kattförsäkring kostar mellan 70-80 kronor i månaden.

Det beror på stor del i vilket djurförsäkringsbolag ni väljer att teckna er kattförsäkring. Men sedan även vilken storlek ni tar på försäkringen för er katt.

Har ni en kattunge så kommer den vara betydligt billigare att försäkra mot vad en äldre katt kostar. Bor ni även i staden så kommer detta vara lite dyrare än om ni bodde på landet då det är större risk för en katt att skada sig i en stad.

Sist men inte minst så beror en stor del på hur ni väljer era självrisker. Tar ni en hög självrisk, altså att ni får betala mer själva vid en eventuell olycka eller sjukdom så blir försäkringspremien billigare.Jämför djurförsäkring katt 

Jämför kattförsäkringar hos oss


    ManyPets kattförsäkring


✓ 365 dagars självriskperiod

✓ 0 kr i fast självrisk

✓ Bästa djurförsäkringen

ManyPets erbjuder de bästa djurförsäkringarna för din katt

    ICA kattförsäkring


✓ Billigaste

✓ Upp till 60 000 kr

✓ Stort skydd

ICA kattförsäkring är den som är mest prisvärd

    Moderna kattförsäkring


25 % rabatt

✓ Upp till 120 000 kr

✓ Röntgen

Moderna djurförsäkringar har alltid kattförsäkringar i toppen på listorna.


    Svedea kattförsäkring


✓ Prisvärd

✓ Upp till 90 000 kr

✓ Fri flytträtt

Svedea kattförsäkring erbjuder en av de mest prisvärdaste kattförsäkringarna på marknaden. Väldigt gott om egna val och tilläggsförsäkringar för den som vill göra en mer personlig anpassad kattförsäkring


Jämför beloppen

 

Jämför inte bara veterinärvårdsbeloppen som varierar mellan 20 000 kr och 140 000 kr. Utan även vad varje del i kattförsäkringen kan betalas ut. Som medicin bland annat. Ett bolag ersätter upp till 3000 kronor medans ett annat upp till hela veterinärvårdsbeloppet på över 100 000 krHur man väljer självrisker 


Börja med att fundera på hur mycket ni skulle klara av att betala på en gång vid en eventuell olycka eller sjukdom på katten.

Har ni en buffert så kan det vara smart att ha en så hög självrisk som möjligt då er försäkringspremie då blir billigare varje år. Men har ni inga pengar sparade så bör ni ha en så låg självrisk som möjligt och låta försäkringsbolaget betala så mycket som möjligt.Undrar du över något


Har ni frågor om kattförsäkringar så går det jätte enkelt att fråga försäkringsbolagen de frågar ni undrar över. De flesta försäkringsbolag erbjuder även en live chat som gör det både enkelt och smidigt för er att ställa er fråga om kattförsäkringen.Jämför allt du kan


Använd er av så mycket information ni kan för att jämföra kattförsäkringen för er katt. Det finns massor av enkla saker man kan jämföra som priser, ersättningar och innehåll

Läs omdömen

 

Oavsett vad man handlar så bör man alltid läsa omdömen. Detta är extra viktigt då det gäller kattförsäkringar. Varför undrar ni då, jo för att en kattförsäkring binder man sig i regel på i ett år. Har man då valt fel tar dettid innan man kan byta försäkringsbolag.
Teckna försäkringen tidigt


När ni har en kattunge så ska ni försäkra denna så fort som möjligt. Detta då försäkringsbolagen kan ha olika restriktioner efter att katten fått en viss ålder.

Tänk även på att i regel får man ofta en kattunge rabatt första året.
Vanliga frågor och svar om kattförsäkringarTänk på detta när du ska jämföra kattförsäkringar


Först och främst ska ni alltid funder färdigt på vilka behov ni har för er kattförsäkring. Många vill ha ett så högt ersättningsbelopp som möjligt, vilket självklart inte är fel.

Ni kanske har en utställningskatt och vill ha en hög livförsäkring eller en bra avelsförsäkring på er katt.

Men en sak vi tycker är viktigt och det är att välja självriskerna så de passar er allra bäst.


Här kan ni läsa lite tips om kattförsäkringarKan man byta en kattförsäkring


Det går enkelt och lätt att byta en kattförsäkring från ett försäkringsbolag till ett annat. Men det är lite som man bör ha koll på innan man gör detta.

Tänk på att en djurförsäkring för en katt binder man sig i regel på i ett år. Så ni behöver säga upp er gamla innan den nytecknar sig igen, vilket den gör automatiskt.

Sedan måste ni teckna den nya på samma datum som er gamla sluta gälla. Detta för att slippa karenser som kan uppstå vid byten.