Dina djurförsäkring


Dina djurförsäkring erbjuder försäkringar till katter, hundar och hästar. På denna sida kan ni läsa om de olika hund och kattförsäkringarna som man kan teckna hos Dina djurförsäkring.Dina djurförsäkring

    Dina 


✓ Ett billigare alternativ

✓ Upp till 60 000 kr

✓ Firstvet

Dina djurförsäkring är för dig som vill ha en billig djurförsäkring med ett mindre innehåll.


Vad det ingår i en djurförsäkring hos Agria


Det finns flera olika djurförsäkringar att välja mellan när man ska teckna en djurförsäkring hos Agria. Beroende på vilket djur ni ska försäkra så skijler sig ersättningsbeloppen lite åt. 


  • Veterinärvårdsbelopp för en hund är från 30 000 kr upp till 120 000 kronor
  • Veterinärvårdsbelopp för en katt är från  30 000 kr upp till 120 000 kronor
  • Veterinärvårdsbelopp för ett smådjur kan man teckna från 10 000 kronor upp till 20 000 kronorSjälvrisker


Dina försäkringar erbjuder marknadens sämsta valmöjligheter på självrisker. Man kan inte välja något utan de är alltid samma tyvärr.


Katt Fast självrisk 2000 kr
Hund Fast självrisk 2000 kr

Katt Rörlig självrisk 20 %
Hund Rörlig självrisk 20 %

Katt Självriskperiod 4 månader
Hund Självriskperiod 4 månader


Bra att veta
Då man inte kan välja några självrisker är det inte möjligt att själv påverka priset på djurförsäkringen.

Om du vill du veta mer om självrisker i en djurförsäkring


Självrisk
Dina försäkringar bra?


Hur bra är Dina djurförsäkringar


Vi tycker att Dina djurförsäkringar inte är något första val varken på en kattförsäkring eller en hundförsäkring.
Visst håller de låga priser, men man får det man betalar för hos Dina.
Att man inte kan välja självrisker är ett stort minus tycker vi. De har dock satt den rörliga självrisken på 20 % vilket är mellan det belopp som alla andra försäkringsbolag erbjuder. Hos de andra bolagen kan man välja 15 eller 25 %.
Ersättningsbeloppen är även det bland de lägsta på marknaden tyvärr och att man som kattägare måste ta en tilläggsförsäkring för att kunna få ersättning är TR/FORL är även det ett minus.
Medicin ersättning på 3000 kronor är inte mycket och detsamma för rehabiliteringen.


Dina djurförsäkring hund


Om man ska teckna en djurförsäkring för sin hund hos Dina försäkringar så får man välja mellan ett veterinärvårdsbelopp på 30 000 kronor eller 60 000 kronor. Den kan sedan ge er ersättning om din hund blir sjuk eller råkar ut för en olycka och skadar sig. Då kan man få ersättning för undersökning och behandling av en veterinär. Man kan även få ersättning för prover och mediciner. Mediciner kan man som mest få ersättning upp till 5000 kronor per år. Behöver sedan hunden även rehabilitering efter skadan eller sjukdomen så får man ersättning för rehabilitering upp till ett maxbelopp på 3000 kronor per år.
Bra att veta är att försäkringen även täcker röntgen undersökning upp till 10 000 kronor per år

Mer information om djurförsäkring hund

Dina djurförsäkring Hund


Dina djurförsäkring katt


Kattförsäkringen hos Dina djurförsäkringar är i stort sett samma som för försäkringen för hundar. Man kan även här välja ett ersättningsbelopp på mellan 30 000 kronor upp till 60 000 kronor per år. Har ni en katt som skadar sig i en olycka eller får en hemsk sjukdom så får man ersättning för den veterinärvård som görs. Det kan vara att man undersöker katten och ger katten den behandling den behöver för att bli frisk. Man kan även i djurförsäkringen för katter få ersättning för mediciner upp till 3000 kronor per år och rehabilitering upp till 5000 kronor per år. Försäkringen täcker även kostnader upp till 10 000 kronor per år för röntgenundersökningar.
Bra att veta i djurförsäkringen för katt är att det tyvärr inte ingår ersättning för den vanliga sjukdomen TR/FROL.

Mer information om djurförsäkring katt

Dina djurförsäkring Katt


Välj ersättningsbelopp och tilläggsförsäkringar


Dina djurförsäkringar erbjuder inte mycket till val i någon av djurförsäkringarna. Det ser likadant ut i katt som hundförsäkringarna. Man kan endast välja veterinärvårdbelopp på 30 000 kronor per år eller 60 000 kronor per år.

Man kan dock teckna några tilläggsförsäkringar om man vill. Det är en tandvårdsförsäkring som kan ge er ersättning för tandproblem både för hunden och för katten. För katten kan man då få ersättning för TR/FORL vilket kan vara bra att tänka på.
De erbjuder även en Avelsförsäkring för er som bedriver en avel på katter eller hundar. Då kan man få ersättning för dolda fel på hundvalpar och kattungar som är dina egna eller sålda. Det ingår då även veterinärvård för kattungarna och hundvalparna.
Man kan även få ersättning om dina egna avelsdjur förlorar avelsförmågan.


Dina djurförsäkringar omdömeOmdöme Dina
Dina har inte fått några bra omdömen på nätets jämförelsesidor och tyvärr inte heller på trustpilot och liknade sidor. Vi tycker inte att Dina djurförsäkringar håller måttet och har kommit efter en hel del i hur djurförsäkringarna borde vara och det ser man inte minst på kundomdömena.
Om Dina djurförsäkring
Dina försäkringar består faktiskt av 6 olika försäkringsbolag i Sverige som samarbetar under ett och samma namn DINA FÖRSÄKRINGAR.
Alla bolagen har sedan sina egna lokala namn. Dina försäkringar är idag Sveriges sjätte största försäkringsgivare inom bland annat sakförsäkringar.


Jämför Dina med andra djurförsäkringar


Dina djurförsäkring
2 star

    Dina 


✓ Ett billigare alternativ

✓ Upp till 60 000 kr

✓ Firstvet

ManyPets djurförsäkring
5 star

ManyPets


✓ Bästa djurförsäkringen


ICA djurförsäkring
5 star

    ICA


✓ Billigaste


Moderna djurförsäkring
5 star

    Moderna


✓ Alltid i toppen


Svedea djurförsäkring
4 star

    Svedea


✓ Prisvärdardast