Sveland djurförsäkring


Sveland är ett renodlat djurförsäkringsbolag som erbjuder flera kattförsäkringar och hundförsäkringar. De erbjuder ganska många olika försäkringspaket men de vanligaste är Olycksfall, Favorit och maximal, detta gäller för både katter och hundar.
På denna sida kan ni läsa mer om vad som ingår i en djurförsäkring hos Sveland

Sveland djurförsäkring

    Sveland djurförsäkringar


✓ Upp till 140 000 kr

✓ Tilläggsförsäkringar

✓ Flera paket

Sveland djurförsäkring erbjuder 3 försäkringspaket. Olycksfall, Favorit och Maximal. Detta gäller för både katter och hundar.


Vad ingår i Sveland djurförsäkring


Det beror på till stor del vilken försäkring i väljer och till vilket djur ni ska teckna en djurförsäkring. Men väljer man en större försäkring så får men även ett större skydd.


  • Hund veterinärvårdsbelopp från 20 000 kr upp till 140 000 kr
  • Katt veterinärvårdsbelopp från 20 000 kr upp till 140 000 krSjälvrisker


Självrisker är samma för hund & Katt


Självrisker från

1800 kr, 2700 kr eller 4900 kr


Rörlig självrisk

25 %


Självriskperiod är på 125 dagar


Man kan teckna från 6 veckors ålder och inget ålderstak för både katter och hundar.

Rabatter
Sveland självrisker


Sveland djurförsäkring Rabatter


Sveland erbjuder inte många rabatter, men om ni inte behöver använda er av djurförsäkringen så får ni 5 % rabatt per skadefritt år. Maximalt kan man få 10 % rabatt på försäkringspremien.Sveland djurförsäkring bra?


Sveland erbjuder ganska medelmåttiga djurförsäkringar som kostar lite över snittet. I exempelvis Favorit så ingår det bland annat inte Medicin eller rehabilitering vilket är ganska vanligt att de ingår hos andra bolag.
Vi hittar inget som sticker ut som är jätte bra förutom självriskerna. Det som kan vara lite dåligt är att ersättningsbeloppen i djurförsäkring Favorit är ganska låga tyvärr. Men väljer man Sveland Maximal så får man i alla fall ett bra skydd i det som vi läst.


Jämför djurförsäkring och se hur Sveland står sig mot den andra bolagen

Sveland djurförsäkring bra?


Ålderskrav


Sveland är ganska bra med ålderskraven och har ingen övregräns på ålder när man vill försäkra sitt djur. Man får dock tidigast försäkra djuret vid en ålder av 6 veckor. Det är en ganska normal försäkringsålder som Sveland erbjuder sina kunder.
Men i Sveland Maximal har de regler på att de inte försäkrar en hund som är äldre än 7 år. Samma med katter men då är det fram till 10 års ålder.

Ålderskrav


Sveland självrisk


Sveland erbjuder väldigt stora valmöjligheter på självriskerna vilket är positivt. Oavsett om ni försäkrar en hund eller katt så kan man välja en fast självrisk från 1800 kr upp till 4900 kr. Man får även välja den rörliga självrisken. Självriskperioden är dock endast 125 dagar vilket är sämre än många andra djurförsäkringsbolag erbjuder, vilket då är ett minus.


Självrisker

Från 1800 kr, 2700 kr eller 4900 kr


Rörlig självrisk

25 %


Självriskperioden är på 125 dagar

Sveland självrisk


Välj en av dessa tre djurförsäkringar hos SvelandSveland Olycksfall


Är endast till för er som vill ha en djurförsäkring som bara täcker olycksfall och inte sjukdomar. Man kan välja denna om man har en katt eller en hund. Tänk dock på att denna försäkring är väldigt begränsad och betalar maximalt ut 20 000 kr per år

Max belopp 20 000 kronor
Självrisker 1800 kr och 25 %

Sveland olycksfall


Sveland favorit


Är Svelands populäraste djurförsäkring både för hundar och för katter. I denna får man ett bra grundskydd som täcker det viktigaste som röntgen, tandskador, dolda fel och kejsar snitt. Tänk dock på att ersättningsbeloppen inte är det allra bästa i denna försäkring som exempelvis röntgen ersätts maximalt med 5000 kronor, vilket får ses väldigt dåligt för en försäkring i denna prisklass. Det ingår inte medicin eller rehabilitering, vilket man måste teckna som ett tilägg.


Veterinärvårdsbelopp 20 000 kr 40 000 kr eller 60 000 kr
Självrisker från 1800 kr, 2700 kr eller 4900 kr
Rörlig självrisk är 15% eller 25 %

Sveland Favorit


Sveland Maximal


Sveland Maximal ersätter upp till 100 000 kronor per år och är Svelands största djurförsäkring fär både katter och hundar.
I denna så ingår det nu även medicin upp till 10 000 kronor, men dock så betals endast ut maximalt 75 % av detta av någon anledning. Rehabilitering ingår nu med upp till 10 000 kr per år


Veterinärvårdsbelopp 100 000 kr
Självrisker från 1800 kr, 2700 kr eller 4900 kr
Rörlig självrisk är 15% eller 25 %

Sveland Maximal


Vilka smådjur kan försäkras


Sveland erbjuder även smådjursförsäkringar för många olika sorters djur. Hos Sveland kan man försäkra bland annat dessa djur :Albakakadua, Amazon, Ara, Beostare, Burmapapegoja, Chinchilla, Cubaamazon, Degus, Flygpungekorre, Får, Gerbil, Get, Goffins kakadua, Hamster, Jako, Kakadua,
Kanariefågel, Kanin, Marsvin, Minigris, Nymfkakadua, Parakitre, Påfågel, Rosella, Rosenkakadua,, Rubrogenys ara, Råtta, Undulat, Pionus, Zebrafink,Papegojor

Från att djuret är 4 veckor så får man teckna en smådjursförsäkring hos Sveland
Det finns vissa andra regler för ålder på fåglar, getdjur och grisar.
Vad som ingår i Sveland smådjursförsäkring är Veterinärvård som omfattar både sjukdomar och olycksfall. Man kan få ersättning för bland annat röntgenundersökningar och kejsarsnitt.


Veterinärvård upp till 20 000 kr
Självrisk 700 kr
Självriskperiod 90 dagar


Prisexempel på en kaninförsäkring
Hane 41 kronor per månad
Veterinärvårdsbelopp 10 000k kr


Smådjursförsäkring

    Sveland djurförsäkringar


✓ Upp till 140 000 kr

✓ Tilläggsförsäkringar

✓ Flera paket


Innehåll Sveland djurförsäkringVeterinärvårdsersättningar


Beroende på vilket djurförsäkringspaket ni väljer så skiljer sig ersättningsbeloppen. Det är samma belopp i både djurförsäkringen för katter så som för hundar. Veterinärvårdsersättningen är det själva grundskyddet som är den summan som maximalt kan betalas ut under ett år. Det är alltså ganska viktigt att ha ett ganska så högt belopp här om man vill vara riktigt säker.

Från 20 000 kr upp till 140 000


Medicin

Medicin ingår inte i Svelands djurförsäkring tyvärr förutom i Maximal och då endast upp till 10 000 kronor.


Röntgen

Röntgen ingår i både Favorit och i maximal men i Favorit till en väldigt begränsad ersättning på maximalt 5000 kr per år, vilket vi måste säga är riktigt dåligt.
I maximal dock så gäller det upp till hela veterinärvårdsbeloppet som ni har valt.


Tandvård

Även tandvården är delvis begränsad hos Sveland i exempelvis kattförsäkringen så ingår det endast TR/FORL i maximal försäkringen och då begränsad till 4000 kronor i ersättning.
Man får givetvist ersättning för tandfrakturer som orsakats av en olycka både hos hundar och katter.


Veterinärrådgivning
Sveland erbjuder som de andra djurförsäkringsbolag gratis veterinärrådgivning i mobilen. Detta är genom Firstvet och då detta är gratis för alla som har en djurförsäkring, förutom (Agria kunder) Så rekommenderar vi alla att skaffa detta. Det är enkelt att använda och man sparar in pengar på att kanske slippa åka till veterinären.


Sveland djurförsäkringar ersättningar


Ska man behöva teckna tilläggsförsäkringar för att få ett bra grundskydd?Sveland livförsäkring
Livförsäkring på en katt gäller fram till det år katten fyller 10 år
För hundar så gäller det till 8 år för en del raser och 10 år för andra raser. Sänkning sker även på livförsäkringsbeloppet när hunden fyller 7 år. Den sänks med 20 % per år.


Förutom liv så finns det även Sveland Boost som man kan teckna en tilläggsförsäkring i om man vill ha ett högre veterinärvårdsbelopp. Med detta tilläggs så höjs veterinärvårdsförsäkringen med 20 000 kronor.


Sedan så finns det en Medicinförsäkring som gör at ni kan få ersättning för veterinärutskriven medicin till er hund eller katt. Man kan få ersättning upp till 75 % av kostnaden, dock max 5000 kronor per år. Sist men inte minst så erbjuder Sveland djurförsäkring en rehabiliteringsförsäkring, med detta tillägg i Favorit eller olycksfall så får ni tillgång till rehabiliteringsersättning med upp till 5000 kronor per år.


Sveland livförsäkring


Toplista djurförsäkringsbolag


ManyPets djurförsäkring
5 star

  ManyPets


✓ Bästa djurförsäkringen


ICA djurförsäkring
5 star

    ICA


✓ Billigaste


Moderna djurförsäkring
5 star

    Moderna


✓ Alltid i toppen


Svedea djurförsäkring
4 star

    Svedea


✓ PrisvärdardastSveland djurförsäkring priserDjurförsäkring hos Sveland håller höga priser


Sveland tycker vi håller lite för höga priser mot vad som erbjuds i djurförsäkringarna. Jämför man andra djurförsäkringar så känns det som man kan få mer för pengarna.


  • Djurförsäkring hund kostar ca 270 kronor för en normalstor försäkring
  • Djurförsäkring katt kostar runt 86 kronor för en normalstor försäkring


Sänk priset
Sänk priset genom att välja höga självrisker om ni vill ha en billigare premie hos Sveland.


Sveland omdömeSveland djurförsäkring omdöme


Omdömen på Svelands djurförsäkringar på internet är inget vidare, det kan nog dels bero på de låga ersättningsnivåera som speciellt är i Favorit försäkringarna. Tittar man hos trustpilot har Sveland fått en bra bit under 3.0 i betyg vilket är lite alarmerande måste vi säga. Även på flera djur sidor på nätet så har de inte fått speciellt höga betyg dessvärre. Kanske gör de om och bättre till nästa år?


Sveland djurförsäkringOm Sveland


Sveland djurförsäkringar är ett renodlat djurförsäkringsbolag som erbjuder försäkringar för hundar, katter, hästar och smådjur. De grundades 1911 och har som sagt varit med i många år.

Sveland djurförsäkringar


Kontakt Svelanddjurförsäkringar


Adress
Stora Södergatan 47
22223
Lund


Öppetider
Måndag till fredag
09:00 – 17:00


Tele 046-2769200

kontakt Sveland djurförsäkringar
Sveland djurförsäkring
3 star

    Sveland djurförsäkringar


✓ Upp till 140 000 kr

✓ Tilläggsförsäkringar

✓ Flera paket